Zakynthos - Griekenland zonkalender

Wil je een zonvakantie op Zakynthos in Griekenland boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon op Zakynthos op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie op Zakynthos.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Zakynthos:
Zakynthos voor beginners
Zakynthos in één dag
Zakynthos weer & klimaat
mooiste dorpjes op Zakynthos

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

 

zonkalender van Zakynthos (Griekenland)

maand gemiddelde middag temperatuur (°C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 0 -
februari nee 0 -
maart nee 2 -
april nee 5 -
mei klein nee 6 overgangsmaand
juni klein nee 9 -
juli klein nee 9 -
augustus klein nee 9 -
september nee 8 -
oktober nee 5 overgangsmaand
november nee 2 -
december nee 0 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

Voor Zakynthos zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- Zakynthos behoort tot de Ionische eilanden, gelegen ten westen van het vasteland van Griekenland. Zakynthos is het meest zuidelijke Griekse eiland in deze regio. Door de ligging aan de westkant van het Griekse vasteland heeft Zakynthos te maken met meer neerslag op jaarbasis, gemiddeld iets lagere temperaturen en een iets kortere droge periode dan de meeste andere eiland in Griekenland
- de maand april is in de regel te koel en heeft nog een te grote kans op buien om een zonvakantie te boeken
- in mei vindt over het algemeen de omslag plaats van onvoorspelbaar lenteweer naar standvastig zomerweer. Het ene jaar gebeurt dat al begin mei (of eind april), soms moet je tot achter in mei wachten totdat het zomerse weer definitief Zakynthos in haar greep houdt. Een zonvakantie naar Zakynthos in de maand mei boeken is daarom altijd een risico, als je er zeker van wilt zijn dat het droog, zonnig en minimaal 23-25 graden is
- in september vallen meestal de eerste serieuze regenbuien weer, soms gebeurt dit pas in oktober. Vanaf oktober heb je op Zakynthos een redelijke kans op een bui, waarbij de hoeveelheden af en toe aanzienlijk kunnen zijn. Het regent dan gemiddeld meer dan in Nederland.
- vanaf november is de kans op lekker zonnig en zomers weer op Zakynthos vrij klein
- zonvakantie informatie over andere plaatsen en streken in Griekenland vind je via zonkalender Griekenland

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies