Saint Barthelemy zonkalender

Wil je een zonvakantie naar Saint Barthelemy boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Saint Barthelemy op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Saint Barthelemy.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Saint Barthelemy:
Saint Barthelemy foto's
Saint Barthelemy in één dag
Saint Barthelemy weer & klimaat
Saint Barthelemy winterzon informatie

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

 

zonkalender van Saint Barthelemy

maand gemiddelde middag temperatuur (°C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 8 -
februari nee 8 -
maart nee 9 -
april nee 9 -
mei nee 8 -
juni klein 8 -
juli 7 -
augustus 7 -
september 7 -
oktober 7 -
november 7 -
december 8 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

Voor Saint Barthelemy zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- Saint Barthelemy wordt ook vaak aangeduid als St Barths of St. Barth.
- Omdat de landingsbaan van het internationale vliegveld kort is kunnen er geen grotere vliegtuigen landen. Massatoerisme is daarom eigenlijk uitgesloten op het kleine eiland.
- Saint Barthelemy telt een groot aantal stranden die rondom het eialnd liggen. De stranden in het noordoosten (o.a. Anse de Petit Cul de Sac, Anse de Grand Cul de Sac en Anse de Marigot) hebben iets meer golfslag en wind, waardoor dit de betere stranden zijn om aan watersporten zoals kitesurfen te doen.
- Over Saint Barthelemy waait vrijwel continu een passaatwind die uit noordoostelijke richting waait.
- Saint Barthelemy ligt binnen de zogenaamde hurricane belt, de regio waar orkanen die ontstaan boven de Atlantische Oceaan overheen kunnen trekken. Er is in de periode juli tot begin december een kans dat orkanen in de buurt van Saint Barthelemy trekken of zelfs Saint Barthelemy bereiken.
- Saint Barthelemy telt ongeveer drieduizend uur zonneschijn per jaar, wat tot de hogere gemiddeldes binnen het Caribisch gebied behoort. Het maakt wat betreft het aantal zonneuren niet zoveel uit wanneer in het jaar je Saint Barthelemy bezoekt.
- De relatieve luchtvochtigheid is op Saint Barthelemy soms vrij hoog, maar wordt wel wat getemperd door de passaatwinden.
- Er is niet zo vaak sprake van een dag die (vrijwel) compleet bewolkt is. Dagen zonder dat het zonnetje te zien is komen maximaal een paar keer per jaar voor.
- Het zeewater heeft het hele jaar een aangename temperatuur die varieert van 26 tot 29 graden Celsius. In sommige baaien wordt een watertemperatuur van 30-31 graden bereikt.

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies