Punta Cana zonkalender

Wil je een zonvakantie naar Punta Cana boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Punta Cana op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Punta Cana.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Punta Cana:
alles over Punta Cana
Punta Cana voor beginners
Punta Cana weer & klimaat
Punta Cana winterzon

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor Punta Cana zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- tijdens het orkaanseizoen (juli tot en met eind november) is er kans dat Punta Cana te maken krijgt met orkanen of tropische stormen. De ligging aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek zorgt ervoor dat Punta Cana wat gevoeliger is voor orkanen en tropische stormen dan een aantal andere strandbestemmingen in het land. Dit betekent niet dat er in een orkaanseizoen altijd wel een orkaan voorkomt. Het aantal orkanen dat daadwerkelijk over Punta Cana trekt of heel dicht in de buurt komt beperkt zich tot een keer in de paar jaar. Soms is het wel meer dan tien jaar aaneen rustig wat betreft zware stormen
- In Punta Cana waait de wind vrijwel altijd uit de oostelijke of noordoostelijke richting. Deze passaatwind zorgt voor enigszins verkoeling aan de doorgaans warme stranden.
- regenbuien komen soms net zo plotseling als dat ze weer gaan. Dit kan het hele jaar door gebeuren.
- de relatieve luchtvochtigheid kan tijdens een paar nattere dagen oplopen tot 94-95 procent. Het kan dan zeker na een regenbui en bij een doorbrekende zon erg benauwd zijn.
- het zeewater is het hele jaar aangenaam warm. In het winterseizoen is de zeetemperatuur gemiddeld 26-27 graden Celsius en in de zomer loopt dit op richting de dertig graden.
- de periode december tot en met april is de drogere periode. Hierin is er een kleinere kans op serieuze neerslag en valt er op maandbasis minder regen.
- vanaf eind april of begin mei start het nattere seizoen. Van een echt regenseizoen is geen sprake omdat daarvoor eigenlijk te weinig regen valt. Er kunnen soms wel flinke pieken in de neerslagstatistieken voorkomen. Zo telt de maand mei gemiddeld 124 millimeter neerslag (langjarig gemiddelde), maar komen er ook meimaanden voor waarin er het dubbele of drievoudige aan neerslag valt.
- Punta Cana is erg zonnig, ook tijdens de nattere maanden. Gemiddeld schijnt de zon 8 tot 9 uur per dag.

 

zonkalender van Punta Cana (Dominicaanse Republiek)

maand gemiddelde middag temperatuur (°C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 8 -
februari nee 9 -
maart nee 9 -
april nee 9 -
mei nee 7 meer kans op regen
juni zeer klein 7 -
juli 7 -
augustus 7 -
september 7 -
oktober 6 -
november 7 -
december 8 einde nattere seizoen

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies