Miami zonkalender

Wil je een zonvakantie naar Miami (Florida) boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Miami op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Miami.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Miami:
Miami informatie
Miami informatie
Miami voor beginners
Miami weer & klimaat
Miami winterzon informatie

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor Miami zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- tijdens het orkaanseizoen (juli tot december) is er kans dat Miami te maken krijgt met orkanen of tropische stormen. Miami ligt binnen de aanvoerroute van tropische depressies vanaf de Atlantische Oceaan. Hoewel de daadwerkelijke kans dat er precies tijdens jouw vakantie een orkaan over Miami trekt die dan ook nog eens over of langs de plaats trekt waar je op dat moment verblijft valt uiteindelijk wel mee. Je moet er binnen het orkaanseizoen echter wel rekening mee houden. Wil je tijdens het orkaanseizoen naar Miami vliegen dan is het mogelijk dat je vlucht door slecht weer geannuleerd of vertraagd is.
- in de wintermaanden kan het 's avonds fris aanvoelen bij temperaturen die soms tot onder de twintig graden dalen en een lichte bries van zee. Bij een sterke aanvoer van poollucht uit noordelijke richting kan het in januari en februari sporadisch zelfs echt koel worden met temperaturen die onder de tien graden dalen, soms komt het zelfs tot vorst aan de grond
- het zeewater is het hele jaar aangenaam: in de winter minimaal 23-24 graden en in de zomer loopt de temperatuur op tot maar liefst zo'n dertig graden Celsius.
- vanaf half mei wordt het weer veel instabieler in Miami. Dagen met soms flinke buien of zelfs een etmaal vol regen worden afgewisseld met hete dagen waarop het benauwd aanvoelt door de hoge relatieve luchtvochtigheid
- zonvakantie informatie over andere plaatsen in Florida vind je via zonkalender Florida

 

zonkalender van Miami

maand gemiddelde middag temperatuur (°C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 7 -
februari nee 7 -
maart nee 9 -
april nee 9 -
mei nee 9 -
juni zeer klein 8 benauwd
juli 7 benauwd
augustus 7 benauwd
september 7 benauwd
oktober 7 -
november 8 -
december 7 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies