KroatiŽ zonkalender

Wil je een zonvakantie in KroatiŽ boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in KroatiŽ op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in ťťn oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in KroatiŽ.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer KroatiŽ:
mooiste dorpjes van KroatiŽ
KroatiŽ informatie
KroatiŽ weer & klimaat
KroatiŽ voor beginners
waar overnachten in KroatiŽ

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor KroatiŽ zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- bovenstaande informatie geldt vooral voor de kustgebieden van KroatiŽ. Landinwaarts kan het in de overgangsmaanden (voorjaar en najaar) koeler zijn dan langs de kust, in de zomermaanden kan het landinwaarts juist warmer zijn dan in de badplaatsen langs de Adriatische Zee
- in de meivakantie is het weer in KroatiŽ nog erg onvoorspelbaar en het zeewater met gemiddeld 16-17 graden nog aan de frisse kant. Wie tijdens de meivakantie naar de Kroatische kust wil reizen moet daarom rekening houden met een aanzienlijke kans op te koele weersomstandigheden. Wie echter geluk heeft treft een jaar aan waarin mei al volop zomerse temperaturen laat zien.
- statistisch gezien is KroatiŽ niet de meest zonzekere bestemming in Zuid-Europa. Gemiddeld valt er ook in de zomermaanden juli en augustus nog 6 tot 10 dagen neerslag er maand. Het is echter goed mogelijk dat het binnen een bepaalde zomer lokaal wekenlang droog en warm is
- de wintermaanden zijn in KroatiŽ altijd te koel voor een zonvakantie

 

zonkalender van KroatiŽ

maand gemiddelde middag temperatuur (įC) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 0 -
februari nee 0 -
maart nee 1 -
april nee 3 -
mei nee 5 onzeker weer
juni nee 7 -
juli nee 8 -
augustus nee 8 -
september nee 6 -
oktober nee 4 -
november nee 0 -
december nee 0 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies