Cuba zonkalender

Wil je een zonvakantie naar Cuba boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Cuba op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Cuba.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Cuba:
Cuba bezienswaardigheden
Cuba informatie
Cuba voor beginners
Cuba weer & klimaat
Cuba winterzon informatie

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

 

zonkalender van Cuba

maand gemiddelde middag temperatuur (°C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 8 -
februari nee 8 -
maart nee 9 -
april nee 9 -
mei nee 9 -
juni zeer klein 8 -
juli 7 -
augustus 7 -
september 7 -
oktober 7 -
november 8 -
december 8 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

Voor Cuba zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- tijdens het orkaanseizoen (juli tot december) is er kans dat Cuba te maken krijgt met orkanen of tropische stormen. Cuba ligt redelijk centraal binnen de aanvoerroute van tropische depressies vanaf de Atlantische Oceaan. Hoewel de daadwerkelijke kans dat er precies tijdens jouw vakantie een orkaan over Cuba trekt die dan ook nog eens over of langs de plaats trekt waar je op dat moment verblijft valt uiteindelijk wel mee. je moet er binnen het orkaanseizoen echter wel rekening mee houden.
- in grotere steden zoals Havana wordt de warmte vaak langer vastgehouden, waardoor de avonden zwoeler kunnen zijn dan aan het strand.
- in de wintermaanden kan het 's avonds fris aanvoelen bij temperaturen die soms tot onder de twintig graden dalen en een lichte bries van zee
- het zeewater is het hele jaar aangenaam: in de winter minmaal 24-25 graden en in de zomer loopt de temperatuur op tot maar liefst zo'n dertig graden Celsius.
- de wintermaanden zijn aanzienlijk droger dan de zomer, waarin er een grotere kans is op een regen- of onweersbui is

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies