Corfu - Griekenland zonkalender

Wil je een zonvakantie op Corfu in Griekenland boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon op Corfu op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie op Corfu.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Corfu:
Corfu voor beginners
Corfu in 24 foto's
Corfu weer & klimaat
mooiste dorpjes op Corfu

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

 

zonkalender van Corfu (Griekenland)

maand gemiddelde middag temperatuur (°C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 0 -
februari nee 0 -
maart nee 2 -
april nee 4 -
mei klein nee 6 overgangsmaand
juni klein nee 9 -
juli klein nee 9 -
augustus klein nee 9 -
september nee 8 -
oktober nee 5 overgangsmaand
november nee 2 -
december nee 0 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

Voor Corfu zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- Corfu behoort tot de Ionische eilanden, gelegen ten westen van het vasteland van Griekenland. Corfu (ook vaak geschreven als Korfoe) is het meest noordelijke Griekse eiland in deze regio. Door de ligging aan de westkant van de Balkan heeft Corfu te maken met meer neerslag op jaarbasis, gemiddeld iets lagere temperaturen en een iets kortere droge periode dan de meeste andere eiland in Griekenland
- de maand april is in de regel te koel en heeft nog een te grote kans op buien om een zonvakantie te boeken
- in mei vindt over het algemeen de omslag plaats van onvoorspelbaar lenteweer naar standvastig zomerweer. Het ene jaar gebeurt dat al begin mei (of eind april), soms moet je tot achter in mei wachten totdat het zomerse weer definitief Corfu in haar greep houdt. Een zonvakantie naar Corfu in de maand mei boeken is daarom altijd een risico, als je er zeker van wilt zijn dat het droog, zonnig en minimaal 23-25 graden is
- in september vallen meestal de eerste serieuze regenbuien weer, sommige jaren gebeurt dit pas in oktober. vanaf oktober heb je op Corfu een redelijke kans op een bui, waarbij de hoeveelheden af en toe aanzienlijk kunnen zijn.
- vanaf november is de kans op lekker zonnig en zomers weer op Corfu vrij klein
- zonvakantie informatie over andere plaatsen en streken in Griekenland vind je via zonkalender Griekenland

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies