Puerto Plata zonkalender

Wil je een zonvakantie naar Puerto Plata boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Puerto Plata op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Puerto Plata.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Puerto Plata:
Puerto Plata weer & klimaat
Puerto Plata winterzon

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor Puerto Plata zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- de gemiddelde maximumtemperatuur ligt vrijwel het hele jaar rond de tropische waarde van dertig graden Celsius
- tijdens het orkaanseizoen (juli tot en met eind november) is er kans dat je in Puerto Plata te maken krijgt met orkanen of tropische stormen. Het aantal orkanen dat daadwerkelijk over Puerto Plata trekt of heel dicht in de buurt komt beperkt zich tot een keer in de paar jaar. Er kunnen gerust meerdere jaren voorbij gaan zonder dat er een significante storm plaatsvindt.
- in Puerto Plata waait de wind vrijwel altijd uit de oostelijke of noordoostelijke richting.
- het zeewater is het hele jaar aangenaam warm. In het winterseizoen (december tot en met april) is de zeetemperatuur gemiddeld 26-27 graden Celsius en in de zomer (mei tot en met november) loopt dit op richting de dertig graden.
- de periode juni tot en met  september is de drogere periode. Hierin is er een kleinere kans op serieuze neerslag en valt er op maandbasis minder regen.
- vanaf oktober neemt de neerslagsom flink toe. Er is vooral in de maanden november en december aanzienlijk meer kans op regen dan tijdens de andere maanden. In februari en maart tempert de regenval een beetje.
- Puerto Plata is vooral een geschikte strandbestemming als het in Europa zomervakantie is.
- een strakblauwe lucht zonder wolken komt minder vaak voor dan je zou verwachten. De bewolking beperkt zich echter vaak tot wat vriendelijke wolkjes of wat sluierbewolking waardoor het zonplezier amper of helemaal niet aangetast wordt.
- Puerto Plata is zeker zonnig te noemen, ook tijdens de nattere maanden. Gemiddeld schijnt de zon 6 tot 8 uur per dag.

 

zonkalender van Puerto Plata (Dominicaanse Republiek)

maand gemiddelde middag temperatuur (°C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 7 -
februari nee 7 -
maart nee 7 -
april nee 6 -
mei nee 6 -
juni zeer klein 9 droger weer
juli 9 droger weer
augustus 8 droger weer
september 8 -
oktober 6 -
november 6 vrij natte maand
december 6 vrij natte maand

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies