IsraŽl zonkalender

Wil je een zonvakantie naar IsraŽl boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in IsraŽl op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in ťťn oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in IsraŽl. Zoals je kunt zien is november ook nog steeds een uitstekende periode om naar IsraŽl te reizen.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer IsraŽl:
IsraŽl bezienswaardigheden
IsraŽl voor beginners
IsraŽl weer & klimaat
IsraŽl winterzon informatie
bijzondere plaatsen in IsraŽl

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor IsraŽl zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- De informatie in de tabellen op deze pagina is een gemiddelde voor IsraŽl. Deze geldt in mindere mate voor de in het zuiden gelegen badplaats Eilat, waar het vooral in de winter droger is dan elders in het land. Deze stad ligt aan de Golf van Akaba, wat een uitloper is van de Rode Zee. Aan de Middellandse Zee ligt de andere populaire badplaats van IsraŽl: Tel Aviv. Hier is het in de winter natter dan in Eilat en in de zomer minder heet dan in Eilat.
- als je een rondreis door IsraŽl wilt maken dan zijn de maanden april, mei, eind september en oktober aan te raden. Het is dan overwegend warm zonder te gemakkelijk tť heet te worden. Ook schijnt de zon op veel plekken dan uitbundig en is er een kleinere kans op neerslag in de vorm van regen.
- In de zomermaanden juni, juli, augustus en ook nog september is het op veel plekken in IsraŽl zeer warm. Niet iedereen vindt dit weertype even comfortabel, zeker niet met de soms vrij hoge relatieve luchtvochtigheid die er dan kan heersen.
- Tijdens onze wintermaanden geldt IsraŽl als een vrij goede plek om te overwinteren. Steden zoals Tel Aviv en Eilat kunnen dan soms prima als winterzonbestemming dienen, maar de kans bestaat ook dat het te koel en/of te vochtig is. Dat geldt vooral voor de maanden december, januari en februari.
- De zon laat zich in vrijwel heel IsraŽl vaak zien, ook in de wintermaanden.
- Van orkanen, windhozen, overstromingen of sneeuwval zul je in IsraŽl op de meeste plekken amper last hebben. Er zijn wel enkele hooggelegen gebieden waar het in de winter wel kan sneeuwen.
- In de zomer waait er vaak een aanlandige wind.
- Tussen mei en begin oktober regent het zelden in IsraŽl.

Meer informatie over de beste reisperiodes voor een zonvakantie per plaats in IsraŽl:
- Dode Zee, Eilat en Tel Aviv

 

zonkalender van IsraŽl

maand gemiddelde middag temperatuur (įC) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 4 -
februari nee 4 -
maart nee 6 -
april vrij klein nee 8 aangenaam
mei klein nee 9 zeer zonnig
juni nihil nee 9 zeer zonnig
juli nihil nee 9 heet
augustus nihil nee 9 heet
september nihil nee 9 heet
oktober vrij klein nee 9 -
november nee 6 -
december nee 4 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies