Dode Zee zonkalender

Wil je een zonvakantie naar de Dode Zee boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Dode Zee op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in ťťn oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie aan de  Dode Zee. Zoals je kunt zien is zelfs november ook nog een redelijk goede periode om naar de Dode Zee te reizen.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Dode Zee:
Dode Zee weer & klimaat

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor de Dode Zee zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- De Dode Zee ligt op de grens van JordaniŽ, Palestina en IsraŽl. Feitelijk is het geen zee, maar een meer. De Dode Zee is bijzonder omdat het het laagst gelegen meer ter wereld. De Dode Zee is echter vooral bekend vanwege de hoge concentratie zout, waardoor je heel gemakkelijk blijft drijven.
- De hoge hoeveelheid zout in het water zorgt en het feit dat je op het water blijft drijven maakt het nog veel gemakkelijker om de huid te verbranden.
- Neerslag valt er amper rond de Dode Zee. Het meer heeft daardoor via de lucht amper aanvoer van vers water. De hoeveelheid water dat valt is zelfs kleiner dan de hoeveelheid water die door verdamping uit de Dode Zee verdwijnt. De waterspiegel daalt daardoor vrijwel jaarlijks op de meeste plekken aan de Dode Zee.
- In totaal valt er gemiddeld ongeveer 30 tot 50 millimeter regen per jaar. Dit verschilt per jaar en per locatie aan de Dode Zee.
- Vanwege de hoge temperaturen in de zomer kiezen veel mensen ervoor om de Dode Zee tussen oktober en april te bezoeken. In juli en augustus zijn temperaturen rond de 40 graden Celsius geen uitzondering overdag.
- De zon laat zich heel veel zien boven de Dode Zee. Met ongeveer 3500 zonuren per jaar is de Dode Zee zeer zonnig.
- In de zomer regent het zelden aan de Dode Zee.

 

zonkalender van de Dode Zee (IsraŽl / JordaniŽ / Palestina)

maand gemiddelde middag temperatuur (įC) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari vrij klein nee 5 -
februari vrij klein nee 6 -
maart vrij klein nee 9 -
april zeer klein nee 10 aangenaam
mei nihil nee 9 zeer zonnig
juni nihil nee 7 zonnig en heet
juli nihil nee 6 zonnig en heet
augustus nihil nee 7 zonnig en heet
september nihil nee 7 zonnig en heet
oktober nihil nee 9 zonnig en warm
november zeer klein nee 9 -
december zeer klein nee 6 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies